Vragen? Bel mij gerust: 06 - 536 844 51

Heb jij dierbare stoffen achter in je kast liggen die je eigenlijk niet weg wilt doen? Maar wat dan wel?

Laat mij je inspireren met 'Mijn Dierbaar textiel ' workshop

Een ochtend vol liefdevolle aandacht

 • Een lezing over Dierbaar textiel

 • Deel jouw textielverhalen

 • Een patroon van een boekomslag

 • Inclusief gratis notitieboek

 • Creëer je eigen Dierbaar boekomslag

 • Met behulp van mijn expertise en materialenkennis

 • Gebruik van naaimachine en aanvullende stoffen uit het atelier

 • Maak nieuwe, liefdevolle herinneringen

Dat jasje van je moeder, die gordijnen van je oma....

Dat jasje heb je zelf ook nog gedragen! Nu weet je eigenlijk niet wat je ermee moet. Het is je allemaal heel dierbaar... er hangen zoveel herinneringen aan. Maar wat zou je er nou mee kunnen doen? Hoe geef je het weer een functie? Je wilt de stof en de herinneringen zo graag eren?

Gooi je het uiteindelijk toch weg?

Maar het ligt al jaren achter in de kast of op zolder stof te verzamelen. Hoe langer het blijft liggen, hoe groter de kans dat het uiteindelijk wordt weggegooid. Dat zou je hart breken, want je wilt het niet kwijt. Je wilt het verleden vasthouden, maar ook loslaten. Maar hoe dan?

Maak er iets moois van!

Heb je er al eens aan gedacht om er iets anders van te maken? Misschien wel, maar weet je niet zo goed hoe dat aan te pakken of loop je vast. Laat mij je helpen! Ik inspireer je door naar je verhalen en ervaringen te luisteren. En ik help je een ontwerp te maken van de stoffen die je hebt meegebracht.

Op zoek naar MOOI, nieuw leven voor je DIERBAAR TEXTIEL

Je zoektocht eindigt hier!

 • Heb je al jaren die leuke stoffen achter in de kast liggen?

 • Wat wil je eigenlijk doen met de kleding van je moeder?

 • Of die das van opa?

Hoe werkt HEt

Een prachtige, waardevolle ochtend!

De Dierbaar textiel Workshop duurt drie uur, in de ochtend of in de middag. Ik begin met een lezing over Dierbaar textiel, waarna we onze persoonlijke verhalen delen. Vanuit die inspiratie ontwerp je een boekomslag. Hiervoor krijg je het patroon en kun je gebruik maken van naaigerei en aanvullende stoffen uit het atelier. Je krijgt inspiratie en ervaart hoe het is om een waardevol, functioneel voorwerp te maken van Dierbaar textiel, hoe het is om Dierbaar textiel nieuw 'leven' te geven. Het notitieboek waar dit patroon voor ontworpen is, krijg je er gratis bij!

Plan de workshop in

Klik op de groene button en je komt op een pagina met de workshop agenda. De workshop wordt iedere maand gegeven, dus je vindt altijd wel een datum die ook in jouw agenda past. Daarna volgt de betaling.

Verzamel je Dierbaar textiel

Ga naar zolder, duik achter in je kast en verzamel al het Dierbaar textiel dat je mee wilt nemen. Heb je geen Dierbaar textiel? Geen probleem, het atelier ligt vol met allerlei prachtige stoffen die je kan gebruiken.

Kom naar mijn gezellige atelier

De workshop wordt gegeven in mijn gezellige en inspirerend atelier in Alkmaar. Wil je je eigen naaimachine meenemen dan kan dat. Ik kijk er naar uit en ontvang je graag met koffie, thee en wat lekkers.

wat krijg je allemaal

Dierbaar Textiel Workshop

 • Een lezing over Dierbaar textiel

 • Een pakket met alle benodigde materialen

 • Een patroon voor een boekomslag

 • Een warme ochtend met diepgang en inspiratie

 • Prachtige levensverhalen

 • Heerlijke koffie, thee en wat lekkers

 • Een Dierbaar boekomslag om mee naar huis te nemen

 • En mooie herinneringen

 • Een gratis notitieboek voor in de omslag

 • De workshop wordt iedere maand gegeven

Voor slechts

€ 97

wie ben ik

Alina Smit

Mijn missie heeft te maken met de liefde voor textiel én de liefde voor het leven, wát er ook op je pad komt!‌

Het begon zo: met mijn moeder, oma en zus leerde ik hoe ik tasjes kon maken. Tasje breien, tasjes plakken, tasjes naaien van oude lapjes. Met rest materialen maakten we hengsels. En uit het knopenblik zocht ik het allermooiste knoopje voor dat tasje.

Ik ging naar de modevakschool en daarna de lerarenopleiding Handvaardigheid & Textiel. Kleuren samenstellen, patronen ontwerpen, de gekste stofsoorten combineren speelde en speelt een grote rol in mijn leven.

In 2008 ontwierp ik meditatiekussens die in Nepal werden gemaakt. Wat ik mij toen niet realiseerde was dat onder andere de kleurstoffen voor textiel in de natuur terecht kwamen met gevolgen voor al wat leeft. Dat alle grondstoffen eigenlijk gewoon in Nederland voor handen zijn. Dat ik een werkelijk verschil kan maken met mijn eigen kwaliteit en kennis, achter de naaimachine. Vanaf toen ben ik met Dierbaar, gerecycled en vintage textiel gaan werken. Textiel dat al jaren in de kast ligt in Nederland en kan worden omgetoverd tot van alles: unieke meditatie, lounge en yoga kussens, tassen, boekomslagen, hoofddoeken en lijkwades. Zo ontstond in 2017 'The happy goddess in you' en 'Dierbaar textiel'. En draag ik daarmee bij aan een schone wereld. Zowel innerlijk als uiterlijk.

wat anderen zeggen

Dierbaar textiel deelnemers

"We (mijn moeder, mijn zus en ik) kwamen met een doos vol met dierbare stoffen die al jaren op zolder lagen. Ieder stukje stof had zijn eigen verhaal. Zowel het proces als het resultaat is prachtig! Dank je wel Alina voor de zorg waarmee je dit hebt omringd voor ons."

- Femke

"Het lag ergens achteloos in een kast. Nu is het weer gaan leven en zijn bepaalde herinneringen weer tevoorschijn gekomen. Het voelt als een rijkdom dat deze lappen en lijstjes een nieuwe bestemming krijgen en het allemaal met elkaar verbonden wordt."

- Annet

voor wie is deze workshop?

Iedereen met een stukje stof en herinneringen

vriendinnen

dochters

zonen

moeders

vaders

nabestaanden

bruiden

jarigen

Nog vragen?

Veelgestelde vragen

Ik wil geen boekomslag, maar iets anders?

Wil je graag heel iets anders maken dan een boekomslag? Laat hier even je gegevens achter, dan neem ik contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Waar wordt de workshop gehouden?

De workshop wordt gehouden in mijn gezellige atelier in Alkmaar. Het adres van het atelier is aan de Berenkoog 35 unit 1.15, 1822BH, Alkmaar. Er is volop gratis parkeergelegenheid voor de deur. En er is een lift aanwezig in het pand.

Routebeschrijving:

Met de auto aan te rijden via de N242 (vanuit Heerhugowaard en West-Friesland), de N9 (vanuit Den Helder), de A9 (vanuit Amsterdam en Schiphol) en de N244 (vanuit Purmerend).

Met het openbaar vervoer neem je de trein naar station Alkmaar en buslijn 10 naar halte Deltastraat, Alkmaar. Vanaf daar is het 12 minuten lopen.

Met de (ov-)fiets is het vanaf station Alkmaar 14 minuten fietsen en vanaf station Alkmaar Noord 7 minuten.

Mocht je slecht ter been zijn en met het openbaar vervoer komen, kan ik je ook komen ophalen bij de bushalte. Het pand waar het atelier is gevestigd, heeft een lift.

Ik heb helemaal geen/niet zoveel stof?

Dat is geen probleem. Het Dierbaar textiel atelier ligt vol met prachtige stoffen die je mag gebruiken. Je bent altijd van harte welkom met of zonder stof.

Ik ben helemaal niet handig (met de naaimachine)?

Dat is geen probleem. Deze lezing en persoonlijke verhalen zijn prachtig, waardevol en inspirerend. Wanneer we starten met het ontwerp- en maakproces, help ik je daar graag bij. Dit proces draait ook om jouw intentie en bezieling én de herinneringen die je ervaart bij het verwerken van de stoffen. Ik sta klaar om je te begeleiden. Je kan zelfs je eigen naaimachine met instructieboekje meenemen als je wilt.

Wil je echt helemaal ontzorgd worden? Dan past mijn 'Dierbaar textiel dag' misschien beter bij je. Laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Mag ik iemand meenemen?

Natuurlijk, hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Het is echter wel de bedoeling dat iedereen die meekomt zich via onderstaande button registreert met zijn eigen unieke gegevens en betaald. En het is goed om te weten dat iedere workshop maximaal 5 deelnemers heeft.

Mag ik mijn eigen naaimachine meenemen?

Dat is zeker mogelijk, heel graag zelfs. Er is voldoende werkruimte en er zijn voldoende stopcontacten. En het gebruik van je eigen naaimachine draagt bij aan de flow van je ontwerpproces.

Ja, ik wil graag meedoen aan de Dierbaar textiel workshop.

Ik vind het een heel leuk, mooi en waardevol idee om iets moois en functioneels te maken van al die stoffen waar ik herinneringen aan heb.

   © 2024 The happy goddess in you | Dierbaar textiel

Deze site maakt geen deel uit van de Facebook website, Google website, YouTube website, Meta Platforms, Inc. en Google LLC. Bovendien wordt deze site op geen enkele manier door Facebook, Google and YouTube onderschreven. Facebook is een handelsmerk van Meta Platforms, Inc. Google en YouTube zijn handelsmerken van Google LLC.


The happy goddess in you | Dierbaar textiel |  Berenkoog 35, unit 1.15, 1822BH ALKMAAR  |  KVK nr. 74691597
06 - 536 844 51  |  info@thehappygoddessinyou.nl