Vragen? Bel mij gerust: 06 - 536 844 51

Op zoek naar een dag voor moeder? Beleef samen een liefdevolle dag vol prachtige herinneringen!

Kom naar'Mijn Dierbaar textiel dag voor moeder'

 • Bezoek samen met je moeder, oma, dochter of vriendin mijn atelier

 • Neem al je dierbare stoffen mee van zolder of achter uit de kast

 • Beleef samen alle dierbare herinneringen die erbij horen

 • Maak nieuwe liefdevolle herinneringen

 • Kies je dierbare voorwerp: een sierkussen, meditatiekussen of ronde tas

 • Een functioneel voorwerp dat je voor altijd met liefde kan gebruiken

 • Wat ik voor je ga maken op een heel bijzondere manier in de dagen daarna

 • Met een prachtig, waardevol en gedocumenteerd maakproces

(of ik doe er één cadeau!)

"We (mijn moeder, mijn zus en ik) kwamen met een doos vol met dierbare stoffen die al jaren op zolder lagen. Ieder stukje stof had zijn eigen verhaal. Zowel het proces als het resultaat is prachtig!

Dank je wel Alina voor de zorg waarmee je dit hebt omringd voor ons."

- Femke

Wat is een dierbaar textiel dag voor moeder

Een dag vol verwondering

De Dierbaar textiel dag voor moeder duurt ongeveer vier uur en is inclusief lunch. Je bezoekt met maximaal drie personen het Dierbaar textiel atelier in Alkmaar. Je neemt al je dierbare stoffen en de verhalen en herinneringen die erbij horen met je mee. Ieder stukje stof gaat door onze handen en krijgt de aandacht die het verdient. In dit proces ontstaat jouw persoonlijke ontwerp van het dierbare voorwerp dat ik voor je mag maken. Je kunt kiezen tussen een meditatiekussen, een zacht knuffelbaar sierkussen, yogabolster of een handige ronde tas voor bijzonder of juist alledaags gebruik. Als laatste deel je met mij wat jullie lievelingsmuziek is. We ronden de dag af en ik ga in de dagen daarna met jullie dierbare stoffen aan de slag. Tijdens het maakproces draai ik jullie muziek en ontvang je procesfoto's van het ontstaan van je dierbare voorwerp.

Plan de dag in

Klik op de groene button, plan jullie dag in de agenda en klik op de betaallink. Iedere maand is er ruimte voor een Dierbaar textiel dag voor moeder, dus je vindt altijd een datum die ook in jullie agenda past.

Verzamel je Dierbaar textiel

Ga naar zolder, duik achter in de kast en verzamel al het Dierbaar textiel dat jullie mee willen nemen. Heb je weinig Dierbaar textiel? Geen probleem, het atelier ligt vol met allerlei prachtige stoffen die jullie kunnen gebruiken.

Welkom in het atelier

Jullie zijn van harte welkom in mijn gezellige en warme atelier in Alkmaar. Per e-mail ontvang je een routebeschrijving. De koffie, thee en wat lekkers staan klaar. Ook verzorg ik op deze dag een gezonde lunch.

Deel jullie levensverhaal

We bekijken alle meegenomen stoffen. Jullie vertellen over wat de stoffen voor jullie betekenen en welke herinneringen ze oproepen. Een mooi proces, waarbij soms vergeten herinneringen zich weer aandienen.

Geef jullie wensen aan

Heb jullie voorkeur voor een bepaalde kleur, dat bijvoorbeeld goed past in het interieur. Heb je nog een bedeltje liggen dat je eigenlijk wilt gebruiken of een borduursel in een lijstje? Neem het allemaal mee en geef je wensen aan.

Het ontwerp

We vertalen de waarde die ieder stukje stof voor jullie heeft naar hoe we het gaan gebruiken in het ontwerp. We plaatsen alle stukjes op de tafel en zo ontstaat je dierbare voorwerp. Deze afspraken leggen we vast met een foto.

Jullie lievelingsmuziek

Als laatste vraag ik naar jullie lievelingsmuziek. Tijdens het naaiproces luister ik naar deze muziek. Dit zorgt voor verbinding en geeft een extra dimensie. Hierdoor kom ik met mijn beleving in precies de juiste sfeer.

Procesfoto's

Van iedere stap in het naaiproces maak ik foto's. Deze foto's stuur ik jullie toe, zodat het voorwerp gedurende het proces naar jullie toe kan groeien. Zo kunnen jullie ook tijdens het proces nog wensen kenbaar maken.

Het cadeau

Je krijgt het dierbare voorwerp prachtig verpakt overhandigd. Een cadeau vol van herinneringen. Herinneringen van de stoffen, maar ook aan de mooie dag voor moeder en het proces dat je hebt beleefd.

Een interview met een Dierbaar textiel dag-deelnemer!

Luister naar de highlights van een warm en prachtig interview dat ik had met Suze, een 'Dierbaar textiel dag'-deelnemer. Zij deelt haar persoonlijke verhaal en bijzondere herinneringen. Een prachtig testament van de waarde die het heeft wanneer je Dierbaar textiel een nieuwe leven geeft.

wat krijg je allemaal

Dierbaar textiel dag voor moeder

 • Een goed verzorgde dag in het Dierbaar textiel atelier

 • Liefdevolle aandacht voor al je dierbare stoffen

 • Een ontwerp en werkbeschrijving inclusief foto's

 • Mijn ervaring, expertise en materialenkennis

 • Gebruik van stoffen en fournituren uit het atelier

 • Een uniek en persoonlijk Dierbaar voorwerp

 • Keuze uit: sierkussen, meditatiekussen of tas

 • Een heerlijke, gezonde lunch

 • Mooie herinneringen

 • Direct na de dag volgt het maakproces

 • Procesfoto's van iedere stap uit dit proces

 • Totaal 22 uur van mijn liefdevolle aandacht

Voor slechts

€ 350 euro

wie ben ik en wat houdt mij bezig

Verwondering

Mijn naam is Alina Smit. Vanaf het moment dat ik met met dierbaar, gerecycled en vintage textiel ben gaan werken, merkte ik dat dit invloed had op hoe ik in het leven stond. Ik kwam er achter dat ik mijn oude gedachtes en aannames op moest geven om op zo'n manier met deze dierbare materialen te kunnen werken dat ze eer werd aangedaan. Zodat ik de persoonlijke items die ontstaan uit deze materialen met een nieuwe blik kon ontwerpen en vervaardigen.

Met deze inzichten ben ik sinds 2017 in verwondering gegaan. Verwondering voor het leven, privé en zakelijk. En zo ontstond

'The happy goddess in you' waarvan 'Dierbaar textiel' een onderdeel is. Een atelier waar eerlijke producten uit Nederland en het toepassen van bijzondere persoonlijke stoffen elk met een uniek levensverhaal samenkomen.

Met 'Dierbaar textiel' en 'The happy goddess in you' draag ik bij aan een schone wereld, zowel innerlijk als uiterlijk. Uiterlijke zorg door minder afval te produceren en innerlijke zorg door het beoefenen van tevredenheid.

Verwondering wens ik ook jou toe in je leven. Want diep van binnen weet je wat je te doen hebt. Ook al moet je soms diep graven en heel wat los laten. Breng je wijsheid en je hart samen en doe wat je eigenlijk diep van binnen al weet.

Op het gebied van stoffen en textiel kan ik je verder helpen. En ik stop pas als textiel géén wegwerpproduct meer is.

nog meer ervaringen

Van Dierbaar Textiel deelnemers

"Ik kwam bij Alina om mijn Dierbaar textiel te verwerken in een meditatiekussen en een bolster. Met alle aandacht en liefde luisterde Alina naar mijn verhalen over mijn Dierbaar textiel. Hoe zij omgaat met het hele proces is echt niet in woorden te omschrijven. Het heeft een hele helende werking op mij gehad en er zijn zoveel poorten geopend. Als engelen bestaan is Alina er één van."

- Els

"Mijn moeder herkende elk Dierbaar stofje in het kussen wat je gemaakt hebt voor mij. Dankzij de prachtige Dierbaar textiel dag heb ik de vrouwenlijn in mijn leven kunnen koesteren en gebundeld in dit kussen. Het is gemaakt van Dierbaar textiel uit mijn ouderlijk huis, kledingkast van mijn dochters, verhuisdozen van zolder én stof van mijn beste vriendin."

- Marie-Chantal

wil je nog wat weten?

Veelgestelde vragen

Ik wil graag met meer mensen komen, mag dat?

Uiteraard ben je met meer mensen welkom. Ik stel daar wel een belangrijke voorwaarde aan: de mensen die je mee neemt hebben iets te maken met je dierbare stoffen en dragen bij aan de verhalen en herinneringen. Dit om de dag zo waardevol mogelijk voor je te maken. Praktisch gezien vraag ik je om met niet meer dan drie personen te komen. Dit in verband met de ruimte die we hebben in het atelier en de lunch. Ter verduidelijking, we maken één Dierbaar voorwerp.

Waar wordt de Dierbaar textiel dag voor moeder gehouden?

De dag wordt gehouden in mijn gezellige atelier in Alkmaar.

Het adres van het atelier is aan de Berenkoog 35 unit 1.15, 1822BH, Alkmaar.

Er is volop gratis parkeergelegenheid voor de deur. En er is een lift aanwezig in het pand.

Routebeschrijving:

Met de auto aan te rijden via de N242 (vanuit Heerhugowaard en West-Friesland), de N9 (vanuit Den Helder), de A9 (vanuit Amsterdam en Schiphol) en de N244 (vanuit Purmerend).

Met het openbaar vervoer neem je de trein naar station Alkmaar en buslijn 10 naar halte Deltastraat, Alkmaar. Vanaf daar is het 12 minuten lopen.

Met de (ov-)fiets is het vanaf station Alkmaar 14 minuten fietsen en vanaf station Alkmaar Noord 7 minuten.

Mocht je slecht ter been zijn en met het openbaar vervoer komen, kan ik je ook komen ophalen bij treinstation Alkmaar Noord.

Kan ik tijdens het maakproces nog wijzigingen doorgeven?

Natuurlijk! Juist daarom ontvang je de procesfoto's. Zodat jij en je dierbare product naar elkaar toe groeien en wanneer jij midden in de nacht wakker schrikt omdat je toch liever een blauwe bies hebt, pas ik dat met liefde voor je aan.

Heb je ook een waardebon, zodat ik de dag cadeau kan doen?

Jazeker! Het is een heel mooi cadeau. Stuur mij even een appje of een e-mailtje waarmee je mij laat weten dat je graag een cadeaubon ontvangt. Deze krijg je dan van mij toegestuurd.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Nee, helaas niet. De Dierbaar textiel dag is een prachtige en waardevolle dag. De twee dagen van het maakproces volgen er vrijwel direct op. Ik sta in een korte periode met veel liefde 22 uur voor je klaar. Deze periode is dusdanig kort gepland dat ik daar geen betalingstermijnen aan koppel.

Ik wil heel graag een Dierbaar textiel dag voor moeder inplannen, maar .....

Ik hoor graag van je wat de 'maar' is, zodat ik met je mee kan denken. Klik links onder op de button vrijblijvend gesprek, laat je gegevens achter en ik neem contact met je op om te kijken hoe ik je verder kan helpen.

Alles is duidelijk, ik wil graag een Dierbaar textiel dag voor moeder beleven!

Ik vind het een prachtig, waardevol en liefdevol idee! Samen met mijn moeder iets moois en functioneels creëren van al die dierbare stoffen waar we verhalen over kunnen vertellen en herinneringen aan hebben.

   © 2024 The happy goddess in you | Dierbaar textiel

Deze site maakt geen deel uit van de Facebook website, Instagram website, Google website, YouTube website, Meta Platforms, Inc. en Google LLC. Bovendien wordt deze site op geen enkele manier door Facebook, Google and YouTube onderschreven. Facebook en Instagram zijn handelsmerken van Meta Platforms, Inc. Google en YouTube zijn handelsmerken van Google LLC.


The happy goddes in you | Dierbaar textiel |  Berenkoog 35, unit 1.15, 1822BH, Alkmaar  |  KVK nr. 74691597
06 - 536 844 51  |  info@thehappygoddessinyou.nl